Utorak, 18 svibnja, 2021

Tužilaštvo BiH optuženo za prisluškivanje novinara RTV FBiH!

Nemojte propustiti

Federalna televizija optužila je tužilaštvo Bosne i Hercegovine za prisluškivanje novinara i urednika RTV FBiH.

federalna-tv”Nakon 14 neuspjelih nasilnih pokušaja uvođenja prinudne uprave na Federalnoj televiziji s ciljem podčinjavanja uređivačke politike ove medijske kuće svojim uskostranačkim interesima, dio vladajuće elite posegnuo je za novim metodama – zloupotrijebiti pravosuđe u cilju ucjenjivanja i diskreditacije RTV FBiH i njezinoga urednika redakcije vijesti Avde Avdića’, saopštila je RTV BiH.

U saopštenju ističu da je iz Državnog tužilaštva započela distribucija prisluškivanih razgovora koje je vodio Avdo Avdić s predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom tokom obavljanja svojih svakodnevnih uredničkih poslova. Selektivno odabrani razgovori, izvučeni iz konteksta i bez bilo kakve veze s predmetom istrage u slučaju Budimir, namjeravaju se objaviti sutra, na javnoj raspravi Suda BiH o produženju pritvora predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru.

RTV FBiH poziva sve demokratske snage u BiH, kao i predstavnike međunarodnih institucija, da se suprotstave ovom pokušaju diskreditacije medija i novinara kroz korištenje prisluškivanja novinara, prenosi Federalna.ba.

(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo