Utorak, 30 studenoga, 2021

Tužilaštvo BiH predložilo pritvor za Novalića, Solaka i Hodžića

Nemojte propustiti

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine preložilo je jednomjesečni pritvor za Fadila Novalića, premijera Federacije Bosne i Hercegovine, Fahrudina Solaka, suspendovanog direktora Federalne uprave Civilne zaštite i Fikreta Hodžića, vlasnika firke Srebrena malina – saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Nakon što su osumnjičeni od strane SIPA, predati tužiteljima iz tužiteljskog tima, prema Sudu BiH, upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene: Solak Fahrudina, Hodžić Fikreta, Novalić Fadila”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

​Tužiteljski tim nastavlja rad na predmetu, poručeno je.

Skoro dva dana ni iz SIPA-e ni iz Tužilaštva BiH nema zvaničnih informacija za koja krivična djela se njih trojica sumnjiče.

Nakon što su sva trojica ispitana u SIPA-i nakon čega im je u noći sa četvrtak na petak rečeno da su lišeni slobode te su prenoćili u SIPA-i, u kasnim popodnevnim satima u petak su prebačeni u Tužilaštvo BiH.

U proteklih mjesec dana SIPA-e je izvršila više pretresa u federalnim institucijama, kao i u prostorijama Srebrene maline, te je izuzeta dokumentacija o nabavci respiratora. Više desetina osoba je ispitano da bi ove tri osobe bile označene kao osumnjičene.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo