Srijeda, 12 svibnja, 2021

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu zbog JMB

Nemojte propustiti

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je pokrenulo istragu zbog neizvršenja odluke Ustavnog suda, u vezi člana 5. Zakona o JMB.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Istu istragu zatražio je i sam Ustavni sud nakon što je istekao zakonski rok predviđen za provođenje odluke koja se odnosila na jedinstvene matične brojeve.

Sankcije za odgovorne od četvrtka traže i građani. I oni Tužilaštvu šalju prijave protiv parlamentaraca. Tužilaštvo traži da se poštuje protokol i da građani prijave dostave lično ili poštom.

“Ustavni sud BiH je nama 5.2. dostavio rješenje kojim je konstatovano izvršenje odluke Ustavnog suda od strane parlamentarne skupštine BiH”, kazao je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH, prenosi Al Jazzera.

“Dakle, Tužiteljstvo BiH ima ovaj predmet o kojem vodi istragu i dalje naše radnje ovisit će o tome da li će biti utvđena pojedinačna krivična odgovornost osoba tako da u ovom trenutku ne možemo prejudicirati bilo šta”, dodao je.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo