Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Tužilaštvo o smrti trudnice na UKC RS

Nemojte propustiti

Trudnica i plod, star četiri i po mjeseca, su na UKC RS došli zdravi. Nakon obavljenje amniocinteze, stanje se zakomplikovalo.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je jučer oko 14:00 sati zaprimilo medicinsku dokumentaciju izuzetu iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, po naredbi dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i to od trenutka prijema u bolnicu trudnice Ilijane Manojlović do njene smrti.

PU Banjaluka nije preduzimala bilo kakve druge procesne radnje a na osnovu ovog zaprimljenog materijala Tužilaštvo je formiralo KTA-predmet o događaju. Nad beživotnim tijelom trudnice po naredbi ovog Tužilaštva izvršena je obdukcija 20.aprila 2020. godine u Zavodu za sudsku medicinu RS.

“Nalaz obdukcije još uvijek nismo primili a njime će biti utvrđen tačan uzrok smrti trudnice i Tužilaštvo će na osnovu toga utvrditi postoje li u konkrentom slučaju propusti i odgovornost ljekara ili ne postoje, te u skladu sa tim će tada odlučiti da li će formalno-pravno otvoriti istragu ili ne. Navedenom predmetu dali smo apsolutni prioritet u radu i pored toga što Tužilaštvo radi sa smanjenim kapacitetom, zbog pandemije korona virusa”, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policija je u subotu, 18. aprila, postupila po prijavi člana porodice da je na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminula trudnica, te o ovome obavijestila dežurnog tužioca.

Trudnica i plod, star četiri i po mjeseca, su na UKC RS došli zdravi. Nakon obavljenje amniocinteze, stanje se zakomplikovalo.

Iz UKC RS ne žele govoriti da li je i kako preminula žena dobila sepsu, te da li je testirana na korona virus.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Crna Gora odgovorila Srbiji zbog usvajanja Rezolucije o Srebrenici: Ona je najmanje protiv srpskog naroda i Republike Srbije

- Ovakav neprihvatljiv i neshvatljiv istup, ne samo što je suprotan svim obrascima odgovornog državničkog ponašanja, već je, u...

Možda vas zanima i ovo