Subota, 23 listopada, 2021

Tužilaštvo traži 30 do 40 godina zatvora za Luku Bojovića

Nemojte propustiti

luka bojovicTužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas sudu da Luku Bojovića u odsustvu osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 30 do 40 godina zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava 2004. godine, dok su njegovi branioci zatražili oslobađajuću presudu.

Maksimalne kazne zatvora zbog istih krivičnih djela u završnoj riječi tužilaštvo je predložilo i za pripadnike zemunskog klana, koji su to vrijeme bili u bjekstvu – Vladimira Milisavljevića, Sretka Kalinića i Miloša Simovića.

Bojoviću se, kao i Vladimiru Milisavljeviću, sudi u odsustvu, jer se nalaze u španskom pritvoru zbog optužbi tamošnjih pravosudnih organa, dok su na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu Kalinić i Aleksandar
Simović.

Na sutrašnjem suđenju završnu riječ će iznjeti optuženi Kalinić i Simović i njihovi branioci, nakon čega će sudsko vjeće Specijalnog suda zakazati datum objavljivanja presude.

Tužilaštvo smatra da je dokazalo svoje optužbe, dok su branioci Bojovića tvrdili da sud treba da njihovog klijenta oslobodi od optužbi jer nema dokaza za djela za koja se tereti i da je optužnica napisana na osnovu
iskaza Sretka Kalinića, “o čijem se kredibilitetu već izjasnio španski sud”.

Presudom španskog suda Bojović je oslobođen optužbi za ubistvo Milana Jurišića, a za koje je ga je španskim istražnim organima “preporučio” Sretko Kalinić.

Beogradsko Tužilaštvo za organizovani kriminal Bojovića i ostale tereti za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih
tjelohranitelja Dejan Živančevića i Milutina Jovičića, koji su nastradali prilikom pokušaja ubistava.

Bojović je krajem 2014. u glavnom gradu Španije oslobođen optužbi za ubistvo Milana Jurišića Jureta u Madridu u 2009. godine, za koje ga je svojim iskazom španskim istražnim organima optužio “Kalinić”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo