Utorak, 22 lipnja, 2021

Tužilaštvo traži da Mlađenović i Živković budu kažnjeni

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Tužilaštvo BiH zatražilo je jučer u završnoj riječi pred Sudom BiH da Najdan Mlađenović i Savo Živković budu proglašeni krivim za zločine na području Bratunca 1992. godine i kažnjeni u skladu sa zakonom. Tužilac Ozrenka Nešković smatra da su dokazane sve radnje optuženih navedene u izmijenjenoj optužnici.

Neškovićeva je navela da je Tužilaštvo, dokumentima iz vojne evidencije i iskazima brojnih svjedoka, dokazalo da je Mlađenović bio zamjenik komandira Diverzantsko-izviđačkog voda Teritorijalne odbrane Bratunac, a Živković pripadnik Teritorijalne odbrane Repovac.

Ona je dodala da su Mlađenović i Živković učestvovali u napadu na selo Hranča u maju 1992. godine, kada je devet mještana odvedeno u pravcu Bratunca i od tada im se gubi svaki trag, javlja Birn.

Tužilaštvo tereti Mlađenovića i Živkovića i za progon i deportaciju mještana sela Hranča i Glogova na teritoriju pod kontrolom Armije BiH.

Odbrane će završnu riječ iznijeti 11. februara.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo