Srijeda, 26 siječnja, 2022

Tužio firmu jer mu je posao bio dosadan: Sud odlučio kako mu kompanija mora isplatiti…

Autor:S.B.

Nemojte propustiti

Iako je nekada bio vrijedan radnik i “potpuno odan” svom poslu, Desnarda je kompanija po povratku na posao navodno potpuno zanemarila. Provodio je vrijeme obavljajući “poslove za predsjednika” Interparfumsa.

Frederic Desnard iz Pariza tužio je svoju firmu jer mu je posao bio dosadan, a on se osjećao kao da nije zaradio plaću.

Sud je presudio u njegovu korist, a kompanija mu mora isplatiti 40.000 eura.

Francuski mediji pišu kako je sud donio odluku da francuski proizvođač luksuznih parfema Interparfums Fredericu Desnardu mora isplatiti 40.000 eura.

Sve je počelo 2014. godine nakon što se Frederic Desnard vratio s bolovanja na kojem je bio čak sedam mjeseci.

Njegov advokat Montasser Charni je rekao kako je Desnard na bolovanju bio zbog epileptičkog napada kojeg je doživio tokom vožnje što je rezultiralo nesrećom zbog koje je nekoliko dana bio u komi.

Iako je nekada bio vrijedan radnik i “potpuno odan” svom poslu, Desnarda je kompanija po povratku na posao navodno potpuno zanemarila. Provodio je vrijeme obavljajući “poslove za predsjednika” Interparfumsa.

Četiri godine je radio oko 20-40 minuta dnevno i činilo se da nikoga nije bilo briga hoće li se pojaviti na vrijeme. On je to opisao kao “silazak u pakao”, piše Le Monde.

Govoreći na sudu o tom vremenu Frederic Desnard je rekao: “Nisam imao više energije ni za šta. Osjećao sam se krivim i sramio se što nisam zaradio plaću, a dobio sam je. Imao sam dojam da sam nevidljiv u kompaniji.”

Victor Billebault, Desnardov advokat, rekao je na sudu da postoji veza između posla i pogoršanja njegovog zdravlja.

Advokati kompanije su u odbrani tvrdili da Desnard nikada nije rekao ništa o tome da mu je dosadno u te četiri godine i ako zapravo nije imao što raditi tokom tih godina, te zašto to nije spomenuo?

Desnard je potom 2020. godine podnio tužbu radnom sudu i tražio 360.000 eura odštete i štete.

Iako je kompanija tvrdila da se Desnard nikada nije žalio tokom svog mandata, sud se složio da je “zanemarivanje” “oblik uznemiravanja”, a presudu je krajem 2020. godine potvrdio Pariski žalbeni sud.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo