Utorak, 30 studenoga, 2021

Tužiteljstvo BiH građanima: Nema nedodirljivih, prijavljujte korupciju

Nemojte propustiti

Privođenje bivšeg direktora UIO Kemala Čauševića u policijskoj akciji Pandora
Privođenje bivšeg direktora UIO Kemala Čauševića u policijskoj akciji Pandora

Tužiteljstvo BiH uputilo je danas poziv svim građanima BiH da prijavljuju nezakonito ponašanje osoba uposlenih u carinskim, poreznim i drugim institucijama.

– U proteklih nekoliko dana, Tužiteljstvo BiH zajedno s policijskim agencijama, provelo je akciju kodnog naziva “Pandora”, koja se odnosi na višemilionske zloupotrebe koje su počinili osumnjičeni iz UIO BiH, zajedno sa više osoba i preduzeća, te na taj način nanijeli veliku štetu budžetu i građanima naše zemlje. Tužiteljstvo BiH odlučno je u borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala i finansijskog kriminala, te pozivamo sve građane da prijavljuju nezakonito ponašanje osoba uposlenih u carinskim, poreznim i drugim institucijama – navodi Tužiteljstvo BiH.

Počinitelji i krivična djela, mogu se prijaviti putem telefona Tužiteljstva BiH 033-707-200 ili putem službenog i zvaničnog e-maila info@tuzilastvobih.gov.ba

– Pozivamo sve građane i pravne subjekte, da budu partneri Tužiteljstva BiH, kao profesionalne i neovisne institucije u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, kao krivičnih djela koja nanose štetu svim građanima naše zemlje, te da slobodno prijavljuju sve oblike korupcije, daju svjedočenja i sudjeluju u krivičnom gonjenu odgovornih osoba – ističu u Tužiteljstvu BiH.

Poručuju da Tužiteljstvo BiH nastavlja borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, u kojoj nema i neće biti nedodirljivih.

Pred zakonom su svi, naglašavaju, jednaki i svi počinitelji krivičnih djela, za koja postoje dokazi, bit će procesuirani bez obzira na političku opciju kojoj pripadaju, te trenutni položaj ili funkciju koju obnašaju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo