Petak, 25 lipnja, 2021

Tužiteljstvo BiH predložit će pritvor za sedam osoba uhapšenih u akciji “Maestral”

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora za sedam osoba, koje su uhapšene u akciji “Maestral”.

Mjera pritvora predložena je zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, među kojima ima i državljana Crne Gore, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, ili vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponovo počiniti kazneno djelo, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Za preostalih šest osumnjičenih, koji su lišeni slobode, bit će predložene mjere zabrane, u skladu sa zakonom, koje predviđaju zabranu napuštanja boravišta, zabranu sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim u predmetu, kao i periodično javljanje u nadležnu policijsku upravu.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.

Akciju “Maestral” su na području više gradova u BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, realizirale policijske agencije iz oba entiteta.

Prilikom realizacije akcije ostvarena je značajna međunarodna suradnja s policijom i pravosuđem Crne Gore i Austrije, te ova akcija, kako je navedeno, pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i policijskih agencija naše zemlje da se suprotstave međunarodnim organiziranim kriminalnim skupinama, koje vrše krijumčarenje velikih količina narkotika.

(Bh-index, Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo