Srijeda, 8 prosinca, 2021

Tuzla: Mladić stao na minu, ljekari se bore za njegov život

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija (Tip.ba)

Nedžad Selimović (29) i M.N. (17) iz Seljublja povrijeđeni su u utorak oko 16 sati u eksploziji mine na Majevici na lokalitetu Stolice, nedaleko od naselja Seljublje kod Kalesije. Kako saznajemo Selimović je zadobio po život opasne povrede, dok je M.N. prošao sa povredama ruku.

˝Jedna osoba zadobila je povrede opasne po život i smještena je u odjel Intenzivne njege, dok je druga osoba zadobila povrede donjih ekstremiteta i hospitalizirana je u Klinici za traumatologiju i ortopediju˝, izjavila je glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić Mujedinović.

Povrijeđene mladiće iz minskog polja izvukli su Nedžadov otac i njegov prijatelj. Kako saznajemo od glasnogovornika MUP-a TK Izudina Šarića, mjesto na kojem se desila eksplozija bilo je poprište ratnih sukoba. ˝Mladići su najvjerovatnije bili u sječi drva.

O slučaju je upoznat kantonalni tužilac, dok će uviđaj u srijedu u jutarnjim satima obaviti službenici OKP-a PU Kalesija˝, istakao je Šarić.

(Tuzla.danas.info)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo