Petak, 25 lipnja, 2021

Tuzla nastavlja aktivnosti na pojačanoj dezinfekciji zgrada i ulica

Nemojte propustiti

Zaključeno je da aktivnosti na pojačanoj dezinfekciji zgrada i ulica treba nastaviti, te u naredne dvije sedmice pojačati.

Na današnjoj Gradskog štaba civilne zaštite Tuzla, održanoj 13.4.2020. godine, razmatrana je informacija o zdravstveno epidemiološkoj situaciji, informacije službi zaštite i spašavanja o provođenju Naredbi Gradskog štaba civilne zaštite, te Informacija o aktivnostima Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla na gašenju požara i potrebi za hitnim nabavkama sredstava za gašenje požara.

Prema informaciji Službe zaštite i spašavanja u okviru Doma zdravlja, u Tuzli je, sa jučerašnjim danom, 46 osoba koje su pozitivne na COVID 19. Pet osoba je na liječenju u bolnici , a ostali su pod nadzorom Doma zdravlja i u izolaciji kod kuće iz razloga što se radi o osobama koji nemaju ili imaju lakše simptome bolesti.

Prema Informaciji Veterinarske stanice, kao Služba zaštite i spašavanja gradskog štaba civilne zaštite, ova Stanica je dezinfikovala 377 objekata, ukupne površine od oko 30.000 kvadratnih metara. Radi se o objektima svih četrdeset mjesnih zajednica, Doma penzionera, Medical Insitute Bayer, Crvenoga križa, Kolektivnog naselja Mihatovići i drugim kolektivnim objektima za smještaj raseljenih osoba, zgradama socijalnog stanovanja i drugim. Javno preduzeće Komunalac je u permanentnom pranju i dezinfekciji ulica i javnih površina širom Tuzle, sa posebnim akcentom na UKC Tuzla, Bolnicu za plućne bolesti u Slavinovićima, Dom zdravlja i Medical Institute Bayer.

Zaključeno je da aktivnosti na pojačanoj dezinfekciji zgrada i ulica treba nastaviti, te u naredne dvije sedmice pojačati.

Prema izvještaju Crvenog križa-krsta, kao Službe zaštite i spašavanja Gradskog štaba, podjela pomoći ranjivim kategorijama građana u higijenskim sredstvima i osnovnim životnim namirnicima je u toku.

Prema izvještaju komandira Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, u nizu proteklih požara dosta vatrogasne opreme je oštećeno.

Naređena je nabavka novih dijelova vatrogasne opreme. Komandant štaba se zahvalio i čestitao Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Tuzla, te DVD Gornja Tuzla i DVD Tuzla. Ponovio je zahvalnost Oružanim snagama BiH, kao i vatrogascima iz Gračanice, Gradačca, Kalesije, Živinica, Lukavca i Srebrenika.

Zaključeno je da će se u najkraćem roku nabaviti potrebna oprema, umjesto oštećene.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo