Petak, 25 lipnja, 2021

Tuzlaci protestuju uz muziku, druženje i roštiljadu, Kalesijci blokirali magistralni put…

Nemojte propustiti

Foto: Danas.info
Foto: Danas.info

Građani Tuzle ponovo su se danas okupili ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, kako bi mirnim demonstracijama izrazili svoj protest trenutnom situacijom u Tuzlanskom kantonu. Plenum građana Tuzle, između ostalog, uputio je zahtjeve Skupštini TK da se formira ekspertna nestranačka vlada, kao i zahtjev za smjenom komesara MUP-a TK Samira Aljukića i glasnogovornika MUP-a TK Izudina Šarića.

Članica Plenima građana Tuzle Emina Busuladžić, kazala je da su Skupštini TK predati zahtjevi te da će mirni protesti trajati do njihovog ispunjenja. ˝Nastavit ćemo ove mirne demonstracije uz muziku, druženje i roštiljadu˝, poručila je Busuladžić. Podsjetila je na zahtjeve građana, među kojima je prvi bio smjena Vlade TK, zatim tu su zahtjevi za uvezivanjem staža radnicima propalih firmi i uplata doprinosa za socijalno i zdravstveno osiguranje. Zahtjevi Plenuma građana su i pokretanje proizvodnje u fabrikama, kao i ostavka ministra unutrašnjih poslova TK. ˝Sve ove tačke građani su donijeli u plenumu i predali Skupštini TK i zajedno ćemo sa Skupštinom rješavati jednu po jednu tačku˝ , naglasila je Busuladžić.

Pored Tuzle, demonstranti su se okupili i u Lukavcu, Kalesiji, Živinicama i Čeliću. ˝Na području Tuzlanskog kantona trenutno stanje je mirno. Za sada nema nikakvih problema˝, kazao je glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić.

Podsjećamo, na hitnoj sjednici Skupštine TK, usvojena je ostavka premijera TK Seada Čauševića. Takođe, Skupština TK razriješila je dužnosti sve ministre. Ovom odlukom vlada je i zvanično razriješena dužnosti.

(Danas.info)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo