Subota, 27 studenoga, 2021

Tuzlak ima Titov prsten koji vrijedi 500.000 eura!?

Nemojte propustiti

Amir Alispahić Ali (Foto: Aura)
Amir Alispahić Ali (Foto: Aura)

Da li se kod Tuzlaka Amira Alispahića nalazi Titov prsten o kojem se toliko puno pisalo. Navodno je vrijedan pola miliona eura, a skinut je s mrtvog tijela nekadašnjeg doživotnog predsjednika

O ovom prstenu se mnogo špekulisalo, a časpois Aura je prije nekoliko dana obavio priču o Amiru Alispahiću Aliju, uz tvrdnju kako mu je Jovanka Broz poklonila upravo taj prsten.

Priča objavljena u časopisu govori o tome kako je ovaj Tuzlak bio u posjeti kod Jovanke 2008. godine, a odužila mu se tako što je poklonila prsten kojeg je Tito dobio kao poklon u Emiratima, te ga nosio u samo posebnim prilikama.

– Dragi moj Bosanac, neka te prati sva sreća ovog svijeta. Ne znam do kada ću živjeti i nije mi ni važno. Željela sam da te vidim, da osjetim tvoju blizinu. Došao si mi kada su me svi napustili i kada svi od mene okreću glavu, kada me mrze i stide se mene – govorila je Jovanka Broz na rastanku sa Alijem Alispahićem, dok se vidno potrešen spremao za odlazak.

Bilo je to u subotu, 28. oktobra 2008. godine. Još Ali nije bio svjestan materijalne vrijednosti Jovankinog dara. I on je negdje lebdio. Ushićen jer je upoznao Titovu suprugu, tužan jer je osjetio na nekoliko sati kako boli samoća i izolacija, istovremeno zbunjen i radostan da u ruci drži prsten kojeg je nosio Josip Broz Tito. Dobio ga je na poklon od Jovanke, piše Aura.ba

– Ja nemam novca da ti platim, da te nagradim za dolazak u moju kuću i za “lijek” koji si mi donio u svom osmijehu. Vi ste Bosanci bili i ostali posebni ljudi, najbolji koje sam sretala. Ali ti darujem ovaj prsten. Tito ga je dobio na poklon u Emiratima i nosio ga je samo u posebnim prilikama. To je kraljevski prsten – objašnjavala je Jovanka, prenosi spomenuti časopis.

Vidno potrešena udovica je zamolila Alija da šta god uradi sa prstenom (ako ga odluči prodati, ili čuvati kao uspomenu) da za njenog života ne priča o tome.

– Kada odem za mojim Titom, ti pričaj, ako će to biti nekom interesantno i ako smiješ pričati. Vidiš kakva su došla vremena da je Tito bio najveći neprijatelj narodima Jugoslavije – govorila je.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo