Subota, 27 studenoga, 2021

Tužna ispovijest legendarnog Ćire: Rak je otišao na kosti, želim samo otići bez bolova

Nemojte propustiti

“Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvijek imam strašno nizak prag tolerancije na bol”, kazao je trener svih trenera

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, ponovo se bori s karcinomom.

Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, dvaput ju je pobijedio, ali se opet vratila.

“Nalazi su opet loši. Ljekari su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20”, rekao je Ćiro za Jutarnji.

“Već izvjesno vrijeme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Otta Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši nogometni i trenerski divovi pa ne mogu ni ja ostati za sjeme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvijek imam strašno nizak prag tolerancije na bol.”

Utakmicu s Rusima bivši selektor Hrvatske i BiH pratio je iz svog doma.

“Drhtao sam kao 18-godišnjak”, otkrio je 86-godišnji Ćiro i rekao da je Zlatku Daliću, svom nekadašnjem pomoćniku iz Varteksa, dao samo jedan savjet – da stavi Joška Gvardiola u sredinu odbrane.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo