Subota, 24 srpnja, 2021

Tužna ispovijest majke dječaka koji je nastradao na Dobrinji: Gledala sam sina kako umire i ne želim nikome da ovo doživi…

Nemojte propustiti

Ljekari su nadljudskim naporima pokušavali spasiti mog Saliha. Bila sam tu, gledala sam ga u njegovim bolovima. Sad samo želim da niko više nikad ne doživi nešto ovakvo, kaže u šokantnoj ispovijesti za “Dnevni avaz” Amra Hodžić, majka dječaka koji je stradao kada je na njega pala teška konstrukcija gola na igralištu u sarajevskom naselju Dobrinja.

Smrt 12-godišnjaka izazvala je ogorčenje i potresla Sarajevo i cijelu BiH, posebno jer je prije nje bilo još sličnih tragičnih slučajeva.

Najteže je njegovim roditeljima. Majci Amri jučer je bio rođendan. Nije joj ni nakraj pameti. Nema više ni suza. Isplakala ih je more od nedjelje. Pristala je govoriti iako je shrvana nemjerljivom tugom. Želja joj je da više niko ne doživi ono što je ona, piše Dnevni avaz.

– Ovo što se dogodilo mom Salihu… Ne prebacujem odgovornost ni na koga. Samo želim da se poprave sva dječija igrališta koja su neispravna, a dobila sam informaciju da ih ima više od 60 neispravnih. Djeca trebaju da su na igralištima. To je njihovo. To im pripada. I moj Salih je bio na igralištu – jedva izgovara Amra.

Kaže da djeca na igralištima moraju biti sigurna.

– Ulica nije njihovo mjesto. Oni se moraju baviti sportom, družiti se. Ne znam zašto je i taj gol bio neispravan. Samo ne želim da ikada više ijedno dijete strada igrajući svoju omiljenu igru. Ne bih voljela da ikada više ijedna porodica prođe kroz ovo kroz šta i sada prolazimo i proživljavamo. Nadam se da će biti izvučene pouke iz ovoga. Ali, mog Saliha više nema… – nastavlja Amra.

Kaže da su ljekari Hitne pomoći učinili sve da spase život njenom dječaku.

– Niko, ama baš niko, ne smije bilo šta reći na Hitnu pomoć. Ljudi su nadljudskim naporima pokušavali spasiti Salihu život. Ja sam bila tu. Svoje dijete sam gledala u njegovim bolovima. Niko Hitnoj pomoći nema šta prigovoriti, zaista – navodi majka preminulog dječaka.

Kao što obično biva u ovakvim slučajevima, pojedinci gledaju da ušićare kakav politički poen ne mareći za roditelje i porodicu.

– Salih je moje dijete. Jednostavno, ne želim da ga bilo ko zloupotrebljava. Ne interesuju me priče, rekla sam i ponavljam, sva igrališta i sve se mora popraviti da se drugoj djeci više nikada ništa slično ne dogodi – kroz suze govori Amra.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao još jedan političar iz Srbije: Inckov potez je težak udarac velikosrpskim politikama u Srbiji i RS

GDF je oštro osudio reakciju srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i uvrede koje je iznio na...

Možda vas zanima i ovo