Nedjelja, 2 travnja, 2023

Tužna priča o ženi koja je poginula na pješačkom: Vraćala se s posla, iza nje ostalo dvoje djece

Nemojte propustiti

Mjesto nesreće - Foto: Avaz.ba
Mjesto nesreće – Foto: Avaz.ba

Vozač Semir Rastoder (25) koji je prvog aprila u Nedžarićima usmrtio 28-godišnju pješakinju pušten je iz bolnice Koševo na slobodu, javljeno je iz MUP-a KS.

Podsjećamo, on je velikom brzinom prošao kroz crveno svjetlo te udario pješakinju na pješačkom prelazu. Od siline udara nesretna žena je pala 20 metara dalje, a po dolasku hitne pomoći ljekari su mogli samo konstatovati smrt.

Vozač Rastoder je nakon nesreće prevezen u bolnicu Koševo zbog lakših povreda.

Stvari su još bolnije kada se dozna cijela priča.

Žena koja je ubijena vraćala se sa posla, držala je časove u obližnjem edukativnom centru koji se nalazi u sklopu džamije Kralja Fahda. Žena koja je ubijena ima dvoje djece, jedno od 5 godina a drugo od 3 mjeseca.

Iz Edukativnog centra potvrđeno je da je stradala Hava Šljivić-Dovadžija (28), rođena Tuzlanka sa stalnim boravištem u Ilijašu (Sarajevo) držala časove kod njih.

smrtovnica

Pokrenuta Facebook grupa

Prijatelji Havinog supruga, Amara Dovadžije, bili su šokirani saznanjem da je vozač koji je usmrtio pješakinju na slobodi te su odlučili nešto poduzeti. Pokrenuli su Facebook grupu s ciljem animiranja javnosti da ustane protiv nepravde, a u nedjelju u 12 sati će izaći na proteste na raskrsnici na kojoj je stradala Hava.

Dženaza Havi Šljivić-Dovadžija bit će klanjana danas, poslije ikindije-namaza, u 17 sati na mjesnom groblju u Crnoj Rijeci.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo