Subota, 15 svibnja, 2021

Tužna priča pretvara se u bajku: Siromašni dječak prvi put u životu se najeo ćevapa, majci i njemu stiže pomoć sa mnogo strana…

Nemojte propustiti

Priča o dječaku i majci koji usred Splita žive u šupi ispod stepenica, doslovno na rubu gladi, razvila se u prekrasnu priču o tome što ljudska suosjećajnost može učiniti – a može puno!

Splitsupica1Akcija pomoći, koju je putem svog Facebook profila i stranice “Grupu za pomoć ugroženim stanovnicima Splita”, pokrenuo snimatelj Zoran Erceg sa suprugom Sandrom, u samo nekoliko dana pokrenula je stotine Splićana i ljudi širom Hrvatske!

Pomoć 34-godišnjoj samohranoj majci, žrtvi višegodišnjeg zlostavljanja u braku i njenom sinu školarcu starom 9 godina, koji je također žrtva očevog zlostavljanja, život je u samo nekoliko dana postao sasvim drugačiji.

‘Prvog su dana odmah reagirali iz kafića Albatros, koji su prikupili 6.600 kuna (oko 870 eura).

Tokom vikenda naš je mali prijatelj bio gost na rugby utakmici, dobio je dres i prigodne poklone, satima se igrao, pričao i veselio s drugom djecom, jako se brzo socijalizirao.

A na pitanje što mu se najviše svidjelo od svega, rekao mi je s osmjehom od uha do uha – A kad san se najeo ćevapa’, ispričala je za Dnevnik.hr jedna od volonterki u akciji pomoći dječaku i majci Diana Šimac Materić.

Otkrila je kako će mala obitelj još do kraja tjedna, kada završava školska godina živjeti u šupi, da se školarcu ne stvara preveliki stres, a novac za privremeni podstanarski, daleko adekvatniji, smještaj već je prikupljen.

‘Dobili su i frižider, posteljinu, odjeću, školsku torbu, ruksak, cipele, a danas stiže i krevet.

Zoran Erceg je u kontaktu s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, koji je upoznat s čitavom pričom i uskoro će se naći i na sastanku u Gradskom poglavarstvu.

Također se traži i stručna pomoć za njih oboje, jer preživjeli su doista prave traume’, rekla je Diana.

Majku i 9-godišnjaka darivat će i DM iz Solina, koji će im uručiti veliki paket higijenskih potrepština.

Pokretači akcije i volonteri, koji su se zdušno odazvali, napominju kako je prioritetno riješiti stambeno pitanje, a vjeruju kako će se neko trajnije rješenje pronaći i u najavljenom razgovoru sa splitskim gradonačelnikom Baldasarom.

Čitatelji iz Hrvatske koji žele pomoći ovoj majci i njezinom sinu mogu to učiniti uplatom na žiro račun za pomoć: HR3923600003115869946 – odgovorna osoba Zoran Erceg

‘Račun je otvoren na moje ime po uputama Ureda za državnu upravu, jer sam to želio napraviti na zakonom regulirani način’, pojasnio je Erceg.

(Dnevnik.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo