Subota, 15 svibnja, 2021

Tužna životna priča mladog Edvina Delića: Volio bih patike da imam i hrane u frižideru!

Nemojte propustiti

Porodica Delić je još jedan primjer života na rubu egzistencije. Otac, demobilisani borac sa 80 KM primanja, nije radno sposoban otkad je teško preživio infarkt, a jedno od četvero djece na liječenju je od epilepsije u Kantonalnoj bolnici Bihać. Sav teret preživljavanja nose majka i osmogodišnji sin, koji je također teško bolestan.

edvin-dRamiza Delić sa svojim sinom Edvinom svakodnevno odlazi u šumu i na otpad, po drva i staro željezo koje prodaju kako bi se prehranili. U kući nemaju ni ono najosnovnije, a zbog nedostatka novca nisu u mogućnosti posjetiti ni kćerku i sestru koja je trenutno na liječenju u Kantonalnoj bolnici Bihać.

Volio bih patike da imam, priča Edvin.

Hrana, frižider, šporet na drva… Svega nam treba… Radim sve… Moram ja, muž ne može ništa. Dijete i ja kopamo željezo, govori Ramiza.

Husein već godinu dana, nakon što je jedva preživio infarkt, ne može raditi. U životu ga održavaju lijekovi.

Rijetki su oni koji su im do sada pomogli i kojima su beskrajno zahvalni, jer samo tako im i mogu uzvratiti. Međutim, kako vrijeme odmiče, u kući na Golubićkom putu nada u bolje sutra polako nestaje. Na pomoć države više ne računaju, možda samo na ljude dobrog srca.

Za sve dobre ljude koje žele pomoći, adresa porodice Delić je Golubićki put bb, Žuta greda, Bihać. Kontakt broj porodice je: +387 61 353 467.

Unikredit banka Delić Husein 6766 1103 2259 1015 partija žiro račun 45128925000

(Federalna.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo