Srijeda, 24 veljače, 2021

TV voditeljica Emela Burdžović ogorčena: Dok su se u Općoj bolnici slamali da pomognu tati, porodična ambulanta pokazala je nehumanost

Nemojte propustiti

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

SIPA na terenu: Novi pretresu u Sarajevu u slučaju Dženan Memić

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja. Po nalogu...

Na Facebooku se prvo oglasio njen brat a potom i Emela Burdžović, a u vezi sa situacijom koja je prethodila smrtnom slučaju njihovog oca te su podijelili sa javnošću ogorčenost prema porodičnoj medicini i primarnoj zaštiti koja, kako kažu, nije pružila adekvatnu uslugu njihovom ocu.

Emela Burdžović, televizijska voditeljica izgubila je oca koji je preminuo od posljedica zaraze koronavirusom.

On je bio smješten u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” gdje su ljekari brinuli i davali sve od sebe o čemu je voditeljica ranije pisala na svom Facebook profilu i tom prilikom pohvalila cjelokupan tim ove bolnice.

Međutim, na Facebook profilu oglasio se njen brat a potom i Emela Burdžović, a u vezi sa situacijom koja je prethodila smrtnom slučaju njihovog oca te su podijelili sa javnošću ogorčenost prema porodičnoj medicini i primarnoj zaštiti koja, kako kažu, nije pružila adekvatnu uslugu njihovom ocu. Status prenosimo u cjelosti:

– Uz sve pohvale za rad COVID ambulante u DZ “Saraj polje”, te veliku zahvalnost i pohvale za ljudskost, empatiju i profesionalizam svih doktora na odjelu intenzivne njege Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, ipak moram da iznesem duboku razočaranost u rad primarne zaštite, odnosno porodične medicine.

Da nikoga posebno ne imenujem, mogu samo reći da sam duboko razočaran neprofesionalizmom, a posebno totalnim odsustvom empatije i zainteresovanosti za svog pacijenta. Barem je tako bilo u mom slučaju i u slučaju mog rahmetli oca.

I da, dok su se u Općoj bolnici slamali da pomognu tati, nama, brojnim pacijentima, na prvoj liniji Covida, porodična ambulanta koja je “liječila”mog tatu, kao i mene (što više neće) pokazala je sve ono što ne samo da porodični ljekar ne bi smio, nego što ne bi smio niko human na ovom svijetu. Malo mi se gadi da nabrajam, na dušu im. Odgovorno tvrdim da su najveći razlozi velike smrtnosti pacijenata u BiH zbog svog javašluka. Može im se. Sve ih treba poslati malo u izolatorij, na par dana. Čast izuzecima – napisali su Emela i njen brat.

I da, dok su se u Opcoj bolnici slamali da pomognu tati, nama, brojnim pacijentima, na prvoj liniji Covida, porodicna…

Posted by Emela Burdzovic on Friday, 15 January 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija tvrdi: Pfizer nas ucjenjuje, vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima

"Obećali su 27.000 vakcina sada i krajanje vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima jer je njihova obaveza...

Možda vas zanima i ovo