Srijeda, 16 lipnja, 2021

Tvrdi da ga policija mjesecima teroriše: Pazi, imaš djecu, bolje ti je da sve zaboraviš!

Nemojte propustiti

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Milan Milković tvrdi da ga policija mjesecima teroriše jer odbija da povuče prijavu protiv dvojice policajaca koji su ga bez razloga pretukli na gradskoj pijaci

Milan Milković (29) iz Aleksinca (Srbija), vlasnik praonice automobila, kog su dvojica aleksinačkih policajaca u septembru prošle godine brutalno pretukla jer je odbio da nastavi da im besplatno pere kola, tvrdi da i dalje trpi policijsku torturu. Ističe da konstantno dobija pretnje i trpi pritiske kako bi povukao prijavu protiv policajaca nasilnika, a kako kaže, u cijelu priču uključen je i komandir policijske stanice u Aleksincu Velibor Đorđević, piše Kurir-info.rs

Policajci su Milkovića izvukli iz automobila i unakazili ga od batina na gradskoj pijaci, i to naočigled gomile ljudi. Nakon toga nesretnog mladića priveli su u stanicu i napisali mu kaznu od 3.000 dinara jer kod sebe, navodno, nije imao vozačku dozvolu. On je slučaj prijavio Unutrašnjoj kontroli i tužilaštvu, ali je policijska tortura nad njim i njegovom porodicom nastavljena.

– Policajci protiv kojih sam podneo prijave pokušali su najpre preko poznanika da me ubjede da povučem iskaz, a kad sam to odbio, počele su prijetnje. Kad god me sretnu, vrte glavom i pokazuju prstom kako će me preklati, a povremeno i dobacuju. Iznenadilo me je to što se u kampanju upustio i njihov komandir Đorđević. Rekao mi je: „Milkoviću, pazi gdje i šta govoriš, nemoj da ljudi ostanu bez posla. Pazi, imaš djecu koja idu u školu, bolje da se sve zaboravi.“ Meni je to zvučalo kao prijetnja. Međutim, nisam odustao – kaže Milković. Pošto pokušaji za „pomirenje“ nisu uspjeli, uznemireni čovjek tvrdi da je policija preduzela radikalnije mjere:

– Kako bi me primorali da promijenim izjavu, stavili su me na crnu listu kriminalaca iako nemam dosje. Iskoristili su istragu o nedavnom ubistvu u Aleksincu, kad je osumnjičeni pobjegao, i poslije nekoliko dana, 24. januara, upali su s pripadnicima Žandarmerije u našu kuću. Detaljno su pretresli sve od podruma do krova i nisu ništa pronašli. Navodno su tražili drogu, a jedan policajac pokušao je da uđe u wc i zaključa se, ali nisam to dozvolio, strahujući da mi ne podmetne drogu.

Panični strah

– Sad sam ponovo u paničnom strahu. Noću sanjam kako mi podmeću drogu, kako mi smještaju. Ne znam zašto me ne ostave na miru. Unutrašnja kontrola policije odradila je svoje i da li će da nagradi ili kazni policajce koji su me tukli, meni je svejedno, ali molim samo da me ostave na miru, da moja porodica više ne strepi i ne strahuje.
Inače, prilikom upada u kuću Milkovića policajci su zaplijenili dva računara i jedan hard disk.

(Kurir-info.rs)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo