Utorak, 19 siječnja, 2021

Tvrdi da mu je otac umro od korone nakon što su ga iz bolnice poslali kući

Autor:N1

Nemojte propustiti

Zbog kovid-pasoša Bosni i Hercegovini prijeti izolacija

Kako objašnjava infektolog Drljević, u pandemiji je najmanja jedinica država te se u takvim okolnostima sav proces organizira i...

Oglasili se članovi porodice preminulog načelnika Foče: “Naveli su da je umro od korone, ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju”

Asim Radljeljaš naglašavada je Esed imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene...

Žrtve zločina od RS i Srbije će tražiti 25 milijardi dolara odštete

Sulejman Tabaković ističe da je rat vođen s ciljem uništenja BiH i podjele njene imovine i da je došlo...

Nebojša Vukanović iznenađen izjavom Draška Stanivukovića: Pomogao sam mu da pobjedi u Banjaluci a smatra me drugoligašem

Vukanović naglašava da Stanivukovićeve izjave jasno govore da će biti kandidat za predsjednika Republike Srpske. Narodni poslanik Nebojša Vukanović istakao...

SRBIJA – Poslije njegovog insistiranja, oca su mu, ipak, posle nekoliko dana, primili u bolnicu, ali ne u kovid zonu, već na odeljenje onkologije.

Miroslav Jovanović iz Beograda tvrdi da mu je otac, onkološki pacijent iz Valjeva, preminuo od kovida u tamošnjoj bolnici. Kako svjedoči za N1, njegovog oca lekari, nakon pozitivnog PCR testa, sa obostranom upalom pluća i visokom temperaturom nisu primili u bolnicu, već su ga vratili kući. Na pitanje N1 zašto Jovanovićev otac nije odmah hospitalizovan, iz valjevske bolnice nisu odgovorili.

Nesreća nikad ne ide sama, kaže Miroslav Jovanović čiji je otac, onkološki pacijent, prema njegovim tvrdnjama, preminuo od korone.

A sve je počelo onda kada je njegov otac, na sopstvenu inicijativu, izašao sa odjeljenja onkologije Opšte bolnice u Valjevu.

„Desilo se to da je on, pošto su mnogi lekari tamo oboleli od korone, zbog cele situacije u Valjevu koja je katastrofa, na svoje insistiranje, nije imao hemioterapije, ležao je dugo, izašao kući, pitao ih da izađe kući. Međutim, kad je izašao kući, njegovo stanje se pogoršalo. Oni nisu smeli njega da otpuste, jer ne može on da odlučuje o tome, jer on je imao i nalaz od neuropsihijatra da nije nekad uračunljiv za svoje postupke“, priča Jovanović.

Foto: N1

Prema njegovim rečima, zdravstveno stanje oca se pogoršalo kod kuće.

„Hitna pomoć iz Valjeva je došla, odvezli su ga u Valjevo, u kovid centar, u crvenu zonu. Kako su došli kući, videli su da ima temperaturu 39,5, odveli su ga, snimili su ga, imao je obostranu upalu pluća, 39 temperatura i kovid pozitivan. Oni su tu, kad su ga videli, u takvom stanju, vratili kući. S tim što su napisali terapiju, intravenska, intramuskularna i još ostale tablete koje je morao da pije. I oni su sve to, da moja majka koja ima 68 godina, njih dvoje sami žive, da mu ona daje tu terapiju“, ističe Jovanović.

Posle njegovog insistiranja, oca su mu, ipak, posle nekoliko dana, primili u bolnicu, ali ne u kovid zonu, već na odeljenje onkologije.

„Oni su u sredu rekli da više nije kovid pozitivan. Znate, od tog straha, oni su odmah rekli – mi smo uradili neki test, više nije kovid pozitivan. Kako može za tri dana dana, u nedelju pozitivan, u sredu da nije pozitivan, i na kraju, kad je preminuo, piše da nije preminuo od korone“, kaže Jovanović.

Posle svega, kaže, hoće istinu.

„Zašto je on vraćen? Da mi kažu ljudski. I ovim putem pozivam zdravstvene radnike, neka izađu, neka kažu, ja znam da se oni plaše, mi živimo u zemlji gde se svega plašimo. Ja pozivam ministra zdrvalja da ispita zašto je moj otac vraćen, da ja znam istinu. Ja njega ne mogu da vratim nikad više, meni ostaje žal“, poručuje Jovanović.

N1 je za objašnjenje uputio pitanje valjevskoj bolnici. Iako je PR bolnice u telefonskom razgovoru obećala odgovor, nisu ga dobili.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Rekonstrukcija krvavog pohoda u selu Rasno: Brat i sestra bili u sobi dok im je otac ubijao majku, djeda i nanu

Region je u šoku nakon trostrukog ubistva u selu Rasno u Sjenici kod Novog Pazara. Bisera je radila u...

Možda vas zanima i ovo