Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Tvrdi da se ne sjeća ubistva, pa ispričao šta se desilo: “Kada pijem alkohol, griješim”

Nemojte propustiti

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a za Face TV: Nema budućnosti ako je Bosna i Hercegovina podijeljena u entitete, RS mora odgovarati

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a, gostovala je sinoć na televiziji FACE te je istakla da su BiH i Balkan bliski...

Policija intezivno traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić

Renato Marjanović i odranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a u žižu javosti dospio je u martu 2019. godine...

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Kajem se zbog svega što sam uradio i tog mi je čovjeka žao, rekao je juče u Okružnom sudu Uroš Šuvira (38) iz Bosanskog Broda, koji je optužen za ubistvo Zdravka Bosančića (87) kod koga je čuvao stoku.

Šuvirao je naveo da kada uzme alkohol “griješi” i da se ne sjeća šta je uradio. Tokom svjedočenja se prisjetio da je kobne noći tukao žrtvu nogama po rebrima i glavi.

– Tog dana bio sam u kafani s komšijom i pili smo pivo. Kada sam se vratio uveče oko 21 sat Zdravko je galamio na mene što nisam odveo konje. Rekao mi je da me plaća, a ja se vucam. Došlo je do naguravanja, udario sam ga i on je pao na pod. Opet smo se tukli, počela mu je ići krv na nos. Mislim da sam ga udarao nogama po glavi i rebrima – ispričao je Šuvira, prenosi SrpskaInfo.

Priznao je da je brisao krv optuženog u kući, te da se presvukao.

Šuvira je ispričao da je nakon zločina tijelo ubijenog prebacio na krevet, te je njegovom sinu Ranku javio da je Zdravko umro od srca.

Njegovim svjedočenjem završeno je suđenje, a tužilaštvo i odbrana su u završnim riječima zatražili strožu, odnosno blažu sankciju.

Tužilac Sanja Guzina zatražila je tako od banjalučkog Okružnog suda da Šuviri izrekne strožu kaznu, jer je već osuđivan za ubistvo.

– Očigledno da izrečena kazna nije djelovala na njega da ga odvrati od činjenja krivičnih djela – rekla je ona.

Branilac optuženog, Rade Ćulibrk, smatra da nema osnova da se optuženom izrekne najstroža kazna i da treba u obzir uzeti i olakšavajuće okolnosti.

– Treba uzeti u obzir njegovo kajanje, na neki način priznanje, kao i teške socijalne prilike u kojima je živio. Tražim što je moguće blažu kaznu – rekao je on.

Predsjednik sudskog veća Branimir Jukić je izricanje presude zakazao je petak.

Šuviru optužnica tereti da je 26. januara, oko 22 sata, nakon kraće svađe Bosančića usmrtio udarcima keramičkom pepeljarom u kući žrtve u Gornjem Ratkovu kod Ribnika. U optužnici se navodi da je Šuvira nesrećnog Bosančića udarao po glavi i tijelu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sinoć ispalio rafal na kafić: Dok ga je policija intezivno tražila, Renato Marjanović se sam prijavio na Psihijatriju

Renato Marjanović iz Prijedora, koji je sinoć iz automatske puške ispalio 17 hitaca u lokal “Četiri WD” u Prijedoru,...

Možda vas zanima i ovo