Petak, 18 lipnja, 2021

Tvrdnje advokata: Josip Šimunić će igrati u Brazilu?!

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Još nije poznato kad će biti održana sjednica Komisije za žalbe FIFA-a koja odlučuje o igračkoj sudbini Josipa Šimunića.

Igračev advokat Davor Prtenjača službeno objašnjenje kazne primio je protekli četvrtak, a do ovog petka ima rok za predaju žalbe čije pisanje privodi kraju.

Otvorio je web stranicu i nazvao je ni manje ni više nego za-dom.eu. Na njoj je do jučer skupljeno nešto iznad 239 hiljada potpisa podrške reprezentativcu čija karijera će među Vatrenima biti zaključena ukoliko ostane na snazi rješenje o deset utakmica zabrane igranja počevši od Svjetskog prvenstva u Brazilu, piše Jutarnji list.

HNS je reagirao da se otišlo jako široko u tumačenju onoga što je Šimunić napravio. Zločini koje je počinila NDH su nedvojbeni, čemu razbacivanje netočnim navodima i preuveličanim brojkama, kako ističu relevantni povjesničari i demografi.

FIFA je zauzela stav da je “Za dom – spremni” nacistički pozdrav s kojim je Šimunić uvrijedio dignitet skupine osoba kroz diskriminacijske riječi u odnosu na rasu, vjeru ili podrijetlo.

– Sto posto sam uvjeren da će Šimunić igrati u Brazilu – izjavio je njegov advokat Davor Pretenjača dodajući: – Znam da u Hrvatskoj niko u to ne vjeruje, ali nema veze, sve ćemo iznenaditi. Josip nije klonuo duhom, on je sportaš, svi sportaši su borci i kao i ja siguran je da će mu kazna biti ukinuta. Za koji dan će tekst žalbe biti dostupan na našoj stranici pa ćete vidjeti na čemu je temeljimo.

(Bh-index, Sport.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo