Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Tvrdnje HMS-a: Schmidt danas objavljuje odluku o nametanju izmjena Izbornog zakona BiH

Nemojte propustiti

Vrijedi napomenuti da su se u 9 sati nastavili protesti nezadovoljnih građana ispred zgrade OHR-a u Sarajevu.

Hrvatski medijski servis (HMS) sinoć je objavio informaciju da će visoki predstavnik Christian Schmidt danas nametnuti izmjene Izbornog zakona.

Oni su se, tom prilikom, pozvali na svoje pouzdane izvore. Istakli su kako “prijetnje neće pokolebati visokog predstavnika”.

– Kako HMS saznaje iz pouzdanog izvora, prijetnje nisu i neće pokolebati visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta koji će sutra objaviti odluku o izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH, kojima će se djelomično provesti presuda Ustavnog suda BiH u predmetu “Ljubić” o osiguranju legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda u Domu naroda i Predsjedništvu BiH, ali ne i u izboru hrvatskog člana Predsjedništva, pišu oni.

Koliko ima istine u ovim informacijama saznat ćemo danas, a vrijedi napomenuti da su se u 9 sati nastavili protesti nezadovoljnih građana ispred zgrade OHR-a u Sarajevu.

Oni tvrde da sa lica mjesta neće otići dok im se ne obrati visoki predstavnik Christian Schmidt koji, prema nekim informacijama, jučer nije bio u zgradi OHR-a tokom održavanja protesta.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo