Nedjelja, 18 travnja, 2021

U 36. godini preminuo Armin Smajlović

Nemojte propustiti

Armin Smajlović, direktor Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza”, preminuo je u 36. godini života.

“Armin će ostati upamćen kao veliki humanista i borac za prava svih osoba sa invaliditetom, po neizmjernom doprinosu Udruženju ‘Oaza’ i predanom radu. Bio je najprije prijatelj, a tek onda radni kolega. Tvoja djela će zauvijek da žive. Dragi naš Armine, neka ti dragi Allah otvori svoja vrata i primi te u svoje džennetsko krilo, a porodici da sabura da izdrži ovoliku tugu i bol”, naveli su iz Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza”.

Sa velikim bolom i još većom tugom obavještavamo sve naše članove, roditelje, volontere, prijatelje i partnere, da nas…

Posted by Udruženje Oaza on Thursday, 1 April 2021

Od Smajlovića su se oprostili i iz Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Federacije Bosne i Hercegovine “Sumero”.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

“Vijest da nas je napustio Armin je gotovo nemoguća za prihvatiti. Kažu ‘izgubio bitku’, no za Armina će se zauvijek vezati desetine i stotine bitaka koje je vodio za dobrobit osoba sa invaliditetom, za bolji, pravedniji svijet, za više prilika i mogućnosti. Iza Armina su ostala djela, osmijesi koje je izmamio, suze radosnice na sportskim igrama Oaze, nepregledni svijet dobrote i radosti. Armin je bio najbolji od najboljih, bio je svjetlost, zvijezda, ljubav. Hvala ti za sve. Neka ti je laka zemlja bosanska”; naveli su.

Od njega su se oprostili brojni prijatelji, kolege i rodbina.

Armin Smajlović (1984.-2021.)

Vijest da nas je napustio Armin je gotovo nemoguća za prihvatiti. Kažu “izgubio bitku”,…

Posted by Savez Sumero on Friday, 2 April 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I Grlić Radman osudio Janšin non paper: “Hrvatska se protivi bilo kakvom prekrajanju granica”

Hrvatska ne bježi od otvorenih pitanja koje ima u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i želi ih riješiti baš...

Možda vas zanima i ovo