Srijeda, 28 srpnja, 2021

U 53 napada Rusije uništeno sedam komandnih centara vojske ID – VIDEO

Nemojte propustiti

Ruske Vazdušno-kosmičke snage su u Siriji izvršile 55 poletanja sa avio-baze Hmejmim i izvršile 53 vazdušna napada po objektima terorističke organizacije Islamske države u Siriji.

Ruska avijacija je preciznim napadima uspjela da praktično u potpunosti razruši sistem snabdijevanja boraca Islamske države gorivom i municijom, izjavio je Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Prema njegovim riječima, za protekla 24 časa vazdušnim udarima je uništena velika količina municije i goriva, a teroristi očajnički pokušavaju da ono što je preostalo premjeste iz provincije Raka.

Pored toga, uništeno je sedam komandnih centara boraca, šest kampova za obuku i šest skladišta municije. Konošenkov je saopštio da je ruska avijacija uništila i konvoj vojne tehnike, kao i tri podezmna bunkera u provinciji Latakija.

Precizni udari ruskog vojnog vazduhoplovstva na vatrene položaje Islamske države u provinciji Hama.

“Preciznim napadima visoko-eksplozivnih raketa uništen je krupni centar za pretovar, kao i nekoliko podzemnih bunkera i skladišta municije u provinciji Latakija“, rekao je Konašenkov. Uništen je i krupni kamp za obuku terorista u gradu Mastum, u provinciji Idlib, izjavio je, precizirajući da se taj kamp koristio kao mjesto gdje su se okupljali borci ID koji dolaze iz drugih zemalja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo