Nedjelja, 17 listopada, 2021

U akciji “Bregava” uhapšene četiri osobe, oduzete cigarete i naoružanje

Nemojte propustiti

Četiri osobe lišene su slobode zbog nedozvoljene trgovinom akciznom robom na području Hercegovine. Uhapšeni su B.G, G.G, D.S. iz Bileće i M.D. iz Trebinja, potvrdio je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare Dragana Nosović, načelnik CJB Trebinje.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Uhapšeni su majka i kćerka, B.G. i G. G. te D. S. iz Bileće, kao i M. D. iz Trebinja.

Tokom pretresa na šest lokacija na području Hercegovine, u Bileći je pronađeno 2.850 paklica raznih vrsta cigareta, jedna puška M-48 i oko 180 komada municije M-72.

Pronađen je i pribor za izradu cigareta, jer su osumnjičeni određenu količinu duhanskih prozivoda sami proizvodili i miješali s originalnim paklicama i tako sticali dodatnu korist.

– Ove aktivnosti policije vezane su za akciju kodnog naziva „Bregava“ čija je realizacija počela u oktobru mjesecu prošle godine. Akcija je usmjerena na suzbijanje krijumčarenja, odnosno nedozvoljene trgovine akciznom robom, te neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Zajedno sa jutrošnjim količinama ukupno je oduzeto 23.672 paklice cigareta različitih vrsta, te 31.222 grama opojne droge marihuana – rekao je Nosović.

Osim četiri uhapšena u jutrošnjoj akciji, traga se za još jednom osobom i ona će biti obuhvaćena izvještajem nadležnom tužilaštvu.

Također, dvije osobe, I.Č. i D.Č., već se nalaze u pritvoru, a sumnjiče se za ista krvična djela.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Sarajevu osvanuli plakati sa natpisom ‘I ti si potreban za odbranu BiH’

Plakati su urađeni po uzoru na one koje je pravila vojska SAD s ‘Uncle Samom’. Najnovije tenzije koje prave vladjuće...

Možda vas zanima i ovo