Subota, 16 listopada, 2021

U akciji „Plamen“ SIPA uhapsila jednu osobu zbog trgovine ljudima

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), sinoć su u operativnoj akciji „Plamen“, na području Zenice slobode lišili osobu inicijala M.Č., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organiziranog kriminala, u vezi sa krivičnim djelom trgovine ljudima.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi objekata na ukupno tri lokacije na području općine Zenica, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku: mobilni telefoni sa SIM karticama, lični dokumenti (lična karta, zdravstvena knjižica i dr.) koji pripadaju maloljetnoj ženskoj osobi- žrtvi trgovine ljudima, veća količina prezervativa (oko 400 komada) i drugo.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predata na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo