Utorak, 6 prosinca, 2022

U Ankari otvoren park “Alija Izetbegović”

Nemojte propustiti

U glavnom gradu Turske Ankari, uz svečanu ceremoniju, otvoren je park “Alija Izetbegović”.

Predsjed

babic1

nik Velike turske narodne skupštine (TBMM) Cemil Cicek, u uvodnom govoru, kazao je kako je park, napravljen u općini Altindag, koja je bila mjesto nacionalne borbe, u gradu Ankara jer Ankara, kao glavni grad, od velike važnosti u Turskoj.

“Ime Alija Izetbegović nama nije nepoznato. To je nacionalni heroj naroda BiH, kojeg mi smatramo bratskim. Ono što je za nas Ataturk, to je Izetbegović za građane BiH”, kazao je Cicek.

Ističući da se Izetbegović u BiH borio za nezavisnost te da je Turska uvijek podržavala nezavisnost BiH, Cicek je rekao da se država formira teško i da neki nisu svjesni tog tereta.

Načelnik općine Altindag Tiryaki je kazao da je park simbol bratstva između općine Altindag i općine Visoko u BiH, dodavši kako se nada da će ovaj park doprinijeti boljoj saradnji dviju općina u budućnosti.

Ceremoniji su prisustvovali načelnica općine Visoko Amra Babić i drugi zvaničnici iz BiH, a park su otvorili Cicek, Tiryaki i Babić.

(Anadolija)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo