Utorak, 27 srpnja, 2021

U Banjaluci besplatan parking za građane Srbije; Gradonačelnik Stanivuković: Ovo je u znak zahvalnosti za nesebičnu podršku i bratsku saradnju

Autor:BN portal

Nemojte propustiti

– Građani Banje Luke i Republike Srpske godinama osjećaju dobrobit naše bratske saradnje sa Srbijom, a mi smo odlučili da uzvratimo na ovaj način, kako bi značaj našeg prijateljstva i saradnje osjetili i građani Srbije – rekao je Stanivuković.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, održao je danas sastanak sa Vesnom Marinković, konzul-žeranom Konzulata Republike Srbije u Banjaluci, i uručio joj Rješenje o odluci o besplatnom parkiranju za državljane Srbije.

Gradonačelnik je poručio da je ovo znak zahvalnosti građanima Srbije, Vladi Republike Srbije, kao i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za nesebičnu pomoć, kako Banjoj Luci, tako i cijeloj Republici Srpskoj, prenosi BN portal.

– Кao što smo i najavili, parking karta državljana Srbije u Banjoj Luci biće njihova registarska tablica. Banja Luka je zahvalna za sve dobro koje Srbija čini i u tom pogledu želimo uzvratiti dobrim i težiti da u uzajamnoj podršci vremenom budemo jednaki. Građani Banje Luke i Republike Srpske godinama osjećaju dobrobit naše bratske saradnje sa Srbijom, a mi smo odlučili da uzvratimo na ovaj način, kako bi značaj našeg prijateljstva i saradnje osjetili i građani Srbije – rekao je Stanivuković.

On je poručio da se odluka, koja traje do kraja ove godine, može produžavati i dopunjavati, jer želimo da građani Srbije osjete šta nama i našim građanima predstavlja mogućnost vakcinacije, šta nam znači podrška u izgradnji škole u Adi i svim drugim projektima koje finansira Republika Srbija.

– Pored važnih infrastrukturnih projekata i višemilionskih ulaganja koje je Republika Srbija usmjerila u Republiku Srpsku, takođe u jeku pandemije Srbija je pružila Republici Srpskoj nesebičnu podršku u toj borbi i donirala više od pet miliona КM domovima zdravlja širom Republike Srpske. Ta podrška se nastavila i danas kada su vrata vakcinalnih punktova otvorena građanima cijele Bosne i Hercegovine – poručio je Stanivuković.

Podsjećamo, Banja Luka je, između ostalog, zahvaljujući donaciji Srbije od preko 1,5 miliona КM u naselju Petrićevac dobila višenamjenski objekat, u sklopu kojeg su vrtić i ambulanta, a najavljena su i nova ulaganja od preko pet miliona КM, od kojih će jedan od projekata biti i izgradnja škole u naselju Ada.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo