Četvrtak, 13 svibnja, 2021

U Banjoj Luci dnevno 150 potvrda za JMBG

Nemojte propustiti

U upisima u matične knjige rođenih Matične službe Grada Banja Luka, koji su obavljeni tokom marta, aprila i prve polovine maja ove godine, za nešto više od 500 djece rubrike o jedinstvenom matičnom broju građana (JMBG) ostavljene su nepopunjene zbog nepostojanja pravnog osnova za upis JMBG u navedenom vremenskom periodu.

rodni-listTo je za posljedicu imalo izdavanje izvoda iz matičnih knjiga bez JMBG.

Nakon 15. maja, kada je Vlada Republike Srpske dopunila Uredbu o utvrđivanju registracionog područja za određivanje matičnog broja, kojom se omogućava da MUP RS i Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH mogu da počnu sa dodjelom JMBG, u Administrativnu službu Grada, iz CJB Banja Luka počeli su pristizati potvrde o određenim matičnim brojevima za novorođene bebe, upisane u MKR MS Grada Banja Luka, potvrđeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću.

U Matičnu službu dnevno sukcesivno pristiže oko 150 potvrda, a upis podataka se odvija nesmetano u redovnom radnom vremenu.

Administrativna služba Grada Banja Luka će u narednom periodu procijeniti da li postoji potreba da se, radi obavljanja ovih poslova, organizira produženo radno vrijeme, do 20 sati, ili, eventualno, u hitnim slučajevima, i u dane vikenda.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo