Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

U Banjoj Luci najavljen ‘skup podrške RS-u’ s porukom: Svi na jednom mjestu kao 1992. godine!

Nemojte propustiti

Predsjednik BORS-a Aleksandar Savić kazao je kako se “moraju poštovati najviši organi RS-a” i da je “RS zavjet svih građana”

Boračka organizacija Republike Srpske organizira 20. aprila skup u Banjoj Luci kako bi, kako su kazali, dali podršku očuvanju institucija RS-a.

Skup, odnosno protest, će biti organizovan na banjalučkom Trgu Krajine pod sloganom “Sloboda”, a kako su poručili iz organizacije, žele izraziti nezadovoljstvo nedavnom odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Tom odlukom, Schmidt je spriječio zloupotrebu državnog zemljišta na entitetskom nivou, no lider SNSD-a Milorad Dodik kazao je da njegovu odluku neće poštovati.

Predsjednik BORS-a Aleksandar Savić kazao je kako se “moraju poštovati najviši organi RS-a” i da je “RS zavjet svih građana”, te ih uz riječi “svi na jednom mjestu kao 1992. godine” pozvao da izađu na proteste i “borbu u mirnodopskim uslovima”, piše Klix.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da ova stranka u potpunosti podržava najavljeni skup te da mu se raduje, a zatim je RS nazvao državom kazavši kako će se “na skupu dokazati da ovaj narod i država nisu pokoreni”. Osim SNSD-a, skup su podržale i druge stranke iz vladajuće koalicije u RS-u.

 

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Jelena Karleuša fotografijama sa sunčanja zapalila mreže

Pjevačica je na sebi imala visoke crne sandale koje podsjećaju na čizme, te su u provokativnom fazonu išle sve...

Možda vas zanima i ovo