Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

U Banjoj Luci u toku akcija hapšenja advokata bliskom Miloradu Dodiku

Nemojte propustiti

Stojan Vukajlović bio je odbornik u prošlom sazivu u Skupštini grada Banja Luka i vrlo često viđan u društvu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Specijalno tužilaštvo RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS sprovodi akciju lišavanja slobode banjalučkog advokata i istaknutog člana SNSD-a Stojana Vukajlovića, piše BN.

Vukajlović se dovodi u vezu da je u saradnji sa sudijom Osnovnog suda u Banjoj Luci Nebojšom Pejović organizovao i dogovarao licitacije pred Osnovnim sudom Banja Luka.

Stojan Vukajlović bio je odbornik u prošlom sazivu u Skupštini grada Banja Luka i vrlo često viđan u društvu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Bio je blizak i sa prethodnim gradonačelnikom Banja Luke Igorom Radojičićem.

Od ranije Vukajlović je poznat po aferi kupovine više stanova na, kako se tvrdilo, namještenoj licitaciji, koji su prethodno oduzeti od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Gradske uprave Banja Luka, presuđenog marta 2016. godine na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 15.000 KM.

Presudom Okružnog suda Banja Luka, Šmitranu je naloženo da Gradu nadoknadi štetu od 539.410 KM.

Vukajlović je obavljao i poslove savjetnika direktora Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejana Kusturića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vulin danas u Istočnom Sarajevu, dolazi da podijeli djeci bojanke i slikovnice

Iz Ministarstva navode da će Vulinom i Krunićem, Osnovnu školu “Sveti Sava” posjetiti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i...

Možda vas zanima i ovo