Utorak, 11 svibnja, 2021

U Beogradu skup podrške građanima BiH

Nemojte propustiti

U Beogradu, na Kalemegdanu, kod spomenika “Pobjednik”, za danas je zakazan skup “Svi smo mi Belmina”, u znak podrške građanima BiH koji protestuju ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu.

protest-parlament2Protesti u Sarajevu su počeli su nakon što je objavljena informacija da tromjesečna beba Belmina Ibrišević ne može da ode na hitno liječenje u inozemstvo, jer roditelji ne mogu da joj izvade pasoš.

Razlog za to je što je Belmini, kao i svim bebama rođenim u BiH poslije 12. februara ove godine, uskraćeno pravo da dobije jedinstveni matični broj (JMB), jer je presudom Ustavnog suda BiH prestao da važi dotadašnji Zakon o matičnom broju BiH.

Podršku građanima Sarajeva dali su i Tuzlaci, Mostarci, Zeničani, Banjalučani, Bišćani…,a protesti će biti nastavljeni u ponedjeljak.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Skandal u Beogradu užario region: Na svečanosti povodom Dana Evrope u prisustvu državnog vrha izvođene fašističke pjesme!

9. maja, u Beogradu je održana svečana akademija povodom Dana pobjede, kojoj je prisustvovao čitav srbijanski državni vrh. Svečana...

Možda vas zanima i ovo