Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

U BiH i dalje stabilno vrijeme sa visokim temperaurama

Nemojte propustiti

Sarajevo, Foto: Arhiv
Sarajevo, Foto: Arhiv

U Bosni i Hercegovini stabilno vrijeme sa visokim temperaturama se očekuje još najmanje sedam – osam dana, kazao je u izjavi Agenciji Fena klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Dženan Zulum.

– Maksimalne temperature koje se mogu očekivati u centralnim odnosno sjevernim dijelovima BiH kretat će se do 21-22 stepena celzijusa. Na jugu zemlje će biti stepen veće, s tim što će jutarnje temperature na jugu zemlje biti nešto malo više u odnosu na centralne predjele, kazao je Zulum.

On je naglasio kako je “sredinom ove sedmice moguće prolazno naoblačenje”.

– To naoblačenje bi moglo donijeti koju kap kiše, ali ništa što bi moglo da poremeti ovako visoke temperature. Dok već početkom sljedeće sedmice na jugu zemlje može se očekivati veće naoblačenje, a prema sadašnjim pokazateljima koje će donijeti i određenu količinu kiše, kazao je Zulum.

Dodao je da je “i mjesec mart kao i prethodna dva mjeseca znatno topliji u odnosu na višegodišnji prosjek”.

– Stim da su nešto manja odstupanja u odnosu na odstupanja koja smo imali u protekla dva mjeseca. Tome su naročito doprinijele niske temperature koje smo imali u jutarnjim satima kada je u centralnim predjelima bilo mraza a temperature su bile ispod nule, dok su maksimalne temperature bile blizu 20 stepeni, kazao je Zulum.

– Mjesec mart kao i prethodna dva mjeseca karakteriše mala količina padavina, jer se i dalje nalazimo u periodu relativno suhog vremena, dodao je Zulum.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo