Nedjelja, 25 srpnja, 2021

U BiH stiglo nevrijeme: Poplavljene brojne ulice u Modriči

Nemojte propustiti

Prema vremenskim prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda od 16. do 19. jula u Bosni i Hercegovini očekuju se obilnije kišne padavine koje mogu uvjetovaiti bujične poplave i poplave u urbanim sredinam

Kako su meteorolozi najavljivali proteklih dana, u Bosnu i Hercegovinu stiglo je nevrijeme. Zbog kiše i pljuska koji je danas popodne zahvatio Modriču, ulice su poplavile.

Mještani iz ulice Solunskih boraca govore da su pozivali Vatrogasnu stanicu, gdje im rečeno da su imali više telefonskih poziva i prijava poplava, pišu Nezavisne.

Upozoravaju da se slična situacija dešava svako malo, kada padnu veće količine kiše. Navedena ulica je blokirana za saobraćaj, a mještani strahuju da se voda ne izlije u dvorišta i kuće.

Prema vremenskim prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda od 16. do 19. jula u Bosni i Hercegovini očekuju se obilnije kišne padavine koje mogu uvjetovaiti bujične poplave i poplave u urbanim sredinama, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Kantonalna uprava civilne zaštite KS upozorava sva pravna i fizička lica da odmah u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama, koje su im propisane Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, preduzmu neophodne preventivne mjere zaštite od kišnih padavina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo