Nedjelja, 1 listopada, 2023

U Bjelorusiji ne može, ali u ovih pet prijestolnica može: Zelenski objavio u kojih pet gradova bi mogao pregovarati

Preporučeno

– Prihvatamo svaku zemlju s čije teritorije nisu bacane bombe na Ukrajinu. Samo na ovaj način pregovori mogu biti pošteni i mogu zaista zaustaviti rat, izjavio je Zelensky.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelensky odbio je danas da učestvuje u pregovorima sa ruskom delegacijom u Gomelju, u Bjelosrusiji. Kao razlog je naveo to što je Bjelorusija pokazala agresiju prema Ukrajini.

Upravo se čita:  "Cijena će biti puno veća nego 1945." - Medvedev: Spremni smo za sukob s NATO-om

Međutim, Zelensky nije isključio mogućnost pregovora sa ruskom stranom. Šta više, iskazao je spremnost za pregovore, ali na drugoj lokaciji. Čak je predložio i gradove u kojima bi ti pregovori mogli biti održani.

– Naravno da želimo mir, želimo kraj rata. Ruskoj strani smo predložili da se pregovori vode u Istanbulu, Varšavi, Bakuu, Bratislavi ili Budimpešti, umjesto Bjelorusije odakle je napadnuta naša zemlja. Prihvatamo svaku zemlju s čije teritorije nisu bacane bombe na Ukrajinu. Samo na ovaj način pregovori mogu biti pošteni i mogu zaista zaustaviti rat, izjavio je Zelensky.

Upravo se čita:  Jedva punoljetni mladić iz BiH pretučen u Njemačkoj

Podsjećamo, iz Kremlja je jutros saopćeno kako je ruska delegacija, koju su činili predstavnici ministarstava odbrane, vanjskih poslova, kao i administracije predsjednika Vladimira Putina, već stigla u Bjelorusiju na pregovore.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo