Subota, 23 listopada, 2021

U BPK-u žele graditi kompleks hotela vrijedan 220 miliona dolara

Nemojte propustiti

Goražde (Foto: Arhiv)
Goražde (Foto: Arhiv)

Svojom ponovnom posjetom Bosanskopodrinjskom kantonu Goražde, investitor iz Njemačke Valter Loman (Walter Lohmann) sa saradnikom Jusufom Šogoljom, porijeklom iz Zavidovića, potvrdio je namjeru da na prostoru ovog kantona sa partnerima iz SAD-a investira gradnju velikog turističkog kompleksa.

Kompleks hotela s pratećim sadržajima bio bi namijenjen za odmor i zabavu bogate klijentele iz inozemstva, istaknuto je tokom susreta s premijerom BPK-a Goražde Emirom Fraštom, piše Dnevni avaz.

Kompleks bi sadržavao vlastite golf i teniske terene, ergelu konja te druge sadržaje koji prate ovakav tip Iuksuznih hotela. Zvuči pomalo nevjerovatno da bi kompleks trebao koštati skoro 220 miliona dolara i zapošljavati više od 2.000 radnika.

Svoje namjere, koje su prvi put prezentirali prije dvije godine, investitori su potvrdili pripremom idejnog projekta i osnivanjem firme „Bosanski resort” u BiH.

Tokom posjete BPK-u Goražde Loman i Šogolj posjetili su potencijalne lokacije i informirali se o postupku pribavljanja potrebne dokumentacije i dozvola za gradnju.

Tokom razgovora s premijerom Bosanskopodrinjskog kantona Goražde izražena je spremnost za promjene zakonske regulative kada je u pitanju zakon o šumama te spremnost Kantonalne vlade i Ministarstva privrede da pruže podršku u osiguranju neophodnih saglasnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo