Utorak, 19 listopada, 2021

U Brezi pucao u pljačkaša pa dobio dvije godine zatvora

Nemojte propustiti

zatvor-ruke-zatvorenik

Ovaj nesretnik iz Breze ispričao je kako je na ulaznim vratima svog podruma zatekao lopova kako iznosi njegovu motornu pilu i još neki vrijedan alat

Sagovornik novinske agencije Patria koji je govorio pod uslovom anonimnosti otkrio je kako je zbog lopova koju mu je pokušao opljačkati podrum dobio dvije godine zatvora jer ga je ranio u ruku iz pištolja, a pljačkaš je prošao sa nekoliko mjeseci uslovne kazne.

Ovaj nesretnik iz Breze ispričao je kako je na ulaznim vratima svog podruma zatekao lopova kako iznosi njegovu motornu pilu i još neki vrijedan alat. Iz straha da ga provalnik ne povrijedi, ispalio je jedan metak koji je pljačkaša pogodio u ruku.

“Došao sam sa posla iz druge smjene. Dok sam večerao, čuo sam da mi neko hoda po podrumu. Uzeo sam pištolj, iako to nikada ranije nisam radio, i krenuo da vidim šta se dešava u podrumu. U tome trenutku našao sam se lice u lice sa razbojnikom koji je moje stvari držao u rukama. Osjetio sam kako se on uplašio mene, ali i ja njega. U strahu da me ne povrijedi opalio sam jedan metak i ranio ga u ruku. Komšije su odmah pozvale policiju. Poslije toga ja sam dobio rješenje o dvogodišnjoj zatvorskoj kazni zbog nelegalnog posjedovanja i upotrebe oružja, a lopov je dobio uslovnu kaznu”, ispričao je ovaj sagovornik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo