Nedjelja, 19 rujna, 2021

U danima kad su onkološke pacijente vraćali jer “nema” Pfizera, ministri u Vladi KS-a su dobili Pfizer

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

U danima kada su onkološkim pacijentima govorili da nema Pfizera, a koji su trebali primiti na preporuku ljekara, iste te vakcine je itekako bilo za članove Vlade KS

“Tri dana sam zvao Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, rekli su mi da ima ‘Pfizera’ i da mogu doći na vakcinaciju. Ja sada moram da se vratim kući, a invalid sam 100 posto. Je li to uredu? Nije pošteno. Neću sada da idem kući ponovo, eto meni je lijepo i milo, a dva sam karcinoma imao. Stvarno nije uredu”, riječi su ovo Faktorovog sagovornika koji je došao u Zetru da se vakciniše i s kojim su razgovarali 9. jula.

“Moja prijateljica, koja je isto onkološki pacijent, vakcinisala se početkom juna. Tada joj nisu tražili ni potvrdu ni ništa, samo im je rekla da je onkološki pacijent i vakcinisali su je. Nekoliko dana poslije sam i ja došla, ali su kazali da me ne mogu vakcinisati bez potvrde da sam onkološki pacijent. Onda su mi rekli da dođem sutra. Ja sam došla, to je bilo jučer, ali su mi tada rekli da prave spiskove i stavili su me na spisak za danas od 10 do 11 sati”.

Ona je došla u zakazano vrijeme na vakcinaciju, ali “Pfizer” vakcine za nju nije bilo.

Treća sagovornica tog 9. jula također nije primila vakcinu, navela je kako je skoro cijelu penziju dala na taksi jer tri puta dolazi i vraća se.

“Vakcinisao sam se u Zetri. Primio sam ‘Pfizer’ vakcinu koja je u tom momentu bila dostupna. Nikakvih privilegija nisam imao, otišao sam poslije posla i vakcinisao se”, riječi su ministra Štete.

Adnan Delić, ministar privrede u Vladi KS, također je potvrdio da je primio “Pfizer” vakcinu u Sarajevu.

Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, još jedan je ministar koji se izjasnio o vakcinaciji. Rekao je Faktoru da je dobio “Sputnik V”, ne precizirajući gdje. Te vakcine u Federaciji BiH nije bilo u procesu vakcinacije. Ostali ministri se nisu javno izjasnili, dok je premijer Edin Forto 11. augusta rekao “da se većina vakcinisala prije 15 dana”.

Dakle, u danima kada su onkološkim pacijentima govorili da nema Pfizera, a koji su trebali primiti na preporuku ljekara, iste te vakcine je itekako bilo za članove Vlade Edina Forte. Jer su oni tako odlučili na Vladi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo