Subota, 16 listopada, 2021

U Dubaiju prodaju novčanice od 10 bh. dinara

Nemojte propustiti

Indijski imigranti prodaju sve i svašta
Indijski imigranti prodaju sve i svašta

Novčanica od 10 bh. dinara, valute koja se koristila u BiH do usvajanja konvertibilne marke, prodaje se na buvljoj pijaci u Dubaiju kao raritet, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Naime, ovu interesantnu informaciju sa nama je podijelio Sarajlija Amir Sidran koji živi i radi u Dubaiju. On je u jednom siromašnom kvartu na buvljoj pijaci gdje indijski imigranti prodaju sve i svašta naišao na tezgu gdje se prodaje nekoliko novčanica bosanskohercegovačkog dinara koji je bio legitimno sredstvo plaćanja u BiH do 1998. godine.

Kako je Sidran kazao za NAP cijena jedne novčanice od 10 dinara je 10 dirhema tj. blizu pet KM, ali mu trgovac nije znao reći kako je došao u posjed ove novčanice.

– Na tim pijacama se prodaje sve i svašta, ali sam bio iznenađen vidjevši novčanicu od 10 dinara na koju sam zaboravio i da postoji – kazao je Sidran za NAP dodavši da, ipak, nije kupio ovu novčanicu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo