Nedjelja, 18 travnja, 2021

U FBiH se nastavlja vakcinisanje AstraZenecom, nije bilo težih nuspojava

Nemojte propustiti

U Federaciji BiH do sada nije prijavljena nijedna teža neželjena reakcija nakon primjene cjepiva AstraZeneca/COVISHIELD.

Odbor za koordinaciju provedbe Plana cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine donio je odluku o nastavku cijepljenja cjepivom AstraZeneca/COVISHIELD u Federaciji BiH.

Ovakav stav je došao nakon što je Komitet za sigurnost Europske agencije za lijekove na sjednici održanoj 18.03.2021. godine razmatrao informacije o prijavljenim slučajevima tromboembolije zabilježene u nekoliko zemalja Europske Unije nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca i nakon što je potvrdio da su benefiti cjepiva u borbi protiv COVID-19 (koja sama rezultira problemima zgrušavanja i može biti fatalna) višestruko veći od rizika od rijetkih nuspojava,

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Napominjemo da u Federaciji BiH do sada nije prijavljena nijedna teža neželjena reakcija nakon primjene cjepiva AstraZeneca/COVISHIELD.

Pandemija COVID-19 je globalna kriza sa razarajućim zdravstvenim, društvenim i ekonomskim učinkom. Cjepiva protiv COVID-19 će doprinijeti zaštiti od obolijevanja, naročito zdravstvenih djelatnika i drugih ranjivih skupina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I Grlić Radman osudio Janšin non paper: “Hrvatska se protivi bilo kakvom prekrajanju granica”

Hrvatska ne bježi od otvorenih pitanja koje ima u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i želi ih riješiti baš...

Možda vas zanima i ovo