Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

U Fordu poginuli doktorica Enesa Kehonjić i njen suprug Pašaga iz Lukavca

Nemojte propustiti

Uposlenici Doma zdravlja u Lukavcu Enesa (55) i Pašaga (54) Kehonjić smrtno su stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći u Podacama kod Makarske. Supružnici su nastradali kada su Fordom u subotu u pet sati ujutro sletjeli s ceste. Stravičnu nesreću preživjela je njihova 17-godišnja kćerka, koja je prošla s lakšim povredama. Iako nema zvaničnog uzroka nesreće, hrvatska policija pretpostavlja da je vozač od umora zaspao za volanom.

Tragična vijest šokirala je uposlenike Doma zdravlja u Lukavcu, gdje je Enesa radila kao ljekar specijalista biohemije, a njen suprug Pašaga je radio u administrativnoj službi ove ustanove. Kako su jučer ispričale njihove kolege, porodica Kehonjić je u petak krenula na „toliko željeni godišnji odmor“ nakon što se Enesa vidno oporavila od raka limfnih žlijezda s kojim se borila deset godina, piše Avaz.

Tarik Arapčić, direktor Doma zdravlja u Lukavcu, kazao nam je da još ne može da povjeruje u informacije koje je u subotu dobio o stradanju njegovih kolega.

– Kolegica Enesa, porijeklom iz Tešnja, bila je tuzlanski student, a udajom za Pašagu ostala je u Lukavcu. Radi se o izuzetnom stručnjaku u oblasti biohemije, ali prije svega o časnoj osobi i dobroj kolegici. Pašaga je, pak, Lukavčanin, svi ga znaju kao predivnog čovjeka i ne mogu da vjerujem da su tako tragično završili. Znam da su u petak žurili da se pripreme za odlazak na more, radovali su se odmoru, imali su rezervirano u nekom hotelu gdje su godinama odlazili na odmor. Koliko sam čuo, krenuli su uvečer da bi izbjegli vrućine i gužve u putu – ispričao nam je Arapčić.

Pašagin kolega Fahir Džinić, s kojim je dugo radio u osiguranju lukavačkog Doma zdravlja, da bi nakon suprugine bolesti dobio radno mjestu u finansijama ove zdravstvene institucije, za oboje ima samo riječi hvale.

– Oboje su bili vrlo fini ljudi. Ona je bila šefica laboratorija i izuzetno fina i kao osoba i kao doktorica. On je bio moj kolega i čovjek koji nikada nikoga nije uvrijedio. Uvijek je prvi pozdravljao – kazao nam je Džinić.

Preživjela 17-godišnja kćerka, inače učenica drugog razreda Srednje zubotehničke škole u Gračanici, trenutno se nalazi kod Pašagine majke. Iz stana se čuo samo njen plač. Rodica ove porodice kazala nam je da bi dženaza mogla biti, najvjerovatnije, u srijedu.

Iz Doma zdravlja u Lukavcu, nakon što su saznali za nesreću, odmah su u Makarsku uputili vozilo da bi u Lukavac dovezli njihovu kćerku, za koju su saznali da nije pretrpjela povrede u ovoj nesreći.

– Dobili smo informacije da je dr. Enesa umrla odmah nakon nesreće, a da je Pašaga davao znakove života te da su ih vatrogasci izvlačili iz vozila. Pogrebna služba iz Lukavca već je krenula u Makarsku da bi, nakon što se završi administrativna procedura, preuzela tijela poginulih, tako da još ne možemo odrediti dan dženaze – kazao nam je Arapčić.

Odmarali dva puta

Prema onome što je kćerka stradalih, navodno, ispričala nakon nesreće, ona i njeni roditelji su u toku vožnje odmarali dva puta, i to u Jablanici i Metkoviću. Prema nekim izjavama, Pašaga je, nakon što se nesreća dogodila, navodno uspio razgovarati s kćerkom prije nego što je izdahnuo.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo