Nedjelja, 25 srpnja, 2021

U GRAS-u nisu zaboravili Ramu Bibera, malonogometni turnir 14. marta

Nemojte propustiti

Polaganjem cvijeća na gornjoj stanici Trebevićke žičare članovi Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a započeli su obilježavanje sjećanja na svog radnog kolegu Ramu Bibera, koji je i prva žrtva opsade Sarajeva, ali i na sve ostale šehide i poginule borce koje je GRAS dao za odbranu grada Sarajeva i države BiH.

– Cvijeće je položeno i na muralu u remizi GRAS-a, gdje je uklesano 97 imena heroja koje je dalo ovo javno preduzeće, ali i na mezar prvog predsjednika samostalne Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. To je najmanje što možemo učiniti za Ramu Bibera, u čiju čast i ove godine organiziramo malonogometni turnir koji će se održati u subotu, 14. marta, u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu. Ovom prilikom pozivamo sve poznanike i prijatelje Rame Bibera, ali i stanovnike glavnog grada BiH da dolaskom na turnir uveličaju ovaj događaj. Hvala Općini Novi Grad, Gradskoj upravi Sarajeva i JP Sarajevo, GRAS-u i svim drugima koji su materijalno pomogli organizaciju turnira. Posebne zasluge za inicijativu i organizaciju obilježavanja ovog značajnog datuma za historiju grada Sarajeva i preduzeća GRAS pripadaju organizacionom odboru na čelu sa Emirom Šehovićem – kaže Muamer Hodžić, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a.

Podsjetimo, čuvar Trebevićke žičare Ramo Biber ubijen je 2. marta 1992. godine na radnom mjestu, kao radnik Komunalnog preduzeća GRAS. Obezbjeđivao je Trebevićku žičaru i pazio na protivpožarnu zaštitu tog dana kad je veća grupa naoružanih ljudi počela opkoljavati Gornju stanicu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo