Petak, 18 lipnja, 2021

U Holandiji pronađene igračke Anne Frank

Nemojte propustiti

Anne Frank
Anne Frank

U Holandiji su pronađene igračke Anne Frank, koje je ona dala jednoj djevojčici koja nije Jevrejka prije nego što je sa svojom porodicom počela da se krije od nacista.

Kuća Anne Frank, koja je pretvorena u muzej, potvrdila je da su igračke pronađene i da će njena kolekcija klikera ove sedmice biti prvi put izložena u jednoj umjetničkoj galeriji u Roterdamu.

Tosje Kupers, komšinica porodice Frank, čuvala je klikere sa setom za čaj i jednom knjigom. Poslije razgovora sa zvaničnicima muzeja shvatila je da ti predmeti imaju historijsku vrijednost i poklonila ih ovoj instituciji, preneo je AP.

Portparol muzeja Anemarije Bekers izjavila je danas da je Anna Frank bila jedno od mnoge jevrejske djece koja su poklanjala svoje igrače prije deportacije u logore smrti tokom holokausta.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo