Utorak, 3 kolovoza, 2021

U Hrvatskoj proglašena opasnost od epidemije koronavirusa

Nemojte propustiti

Beroš je otkrio da se u ovom trenutku ne razmišlja ni o kakvim novim mjerama. Ipak, objasnio je da se za svako javno okupljanje evaluira potencijalni rizik, ali da generalne zabrane nema.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš potvrdio je da je proglašena nova mjera za sprječavanje širenja virusa korona – opasnost od epidemije, prenosi “Index.hr”.

Beroš je proglašenje te mjere najavio jutros, a pojasnio je da se radi samo o administrativnoj mjeri te da se to ne odnosi na zatvaranje škola.

U međuvremenu je mjera opasnosti od epidemije i proglašena.

Riječ je, kako je pojasnio Beroš, o mjeri koja omogućava mobilizaciju svih resursa u zdravstvu za suzbijanje epidemije.

“Proglasili smo opasnost od epidemije”, potvrdio je Beroš za “Dnevnik.hr”.

“To olakšava ministru da mobilizuje sve resurse u zdravstvenom sastavu, po potrebi premješta infektologe i druge zdravstvene radnike”, rekao je i još jednom podvukao da nije riječ o višem stepenu ugroženosti, jer je situacija u Hrvatskoj zadovoljavajuća.

Naglasio je da zasad nema govora o zatvaranju škola. Naime, jutros je s ministarkom obrazovanja spomenuo tu mogućnost, zbog čega je reagovao premijer Andrej Plenković kritikujući činjenicu da se ta informacija pojavila u javnosti.

“Ni na koji način nisam rekao da se u ovom trenutku planira zatvaranje škola, rekao sam da smo spremni na sve scenarije, pa i na taj ako bude potrebe”, objasnio je jutrošnju izjavu.

Beroš je otkrio da se u ovom trenutku ne razmišlja ni o kakvim novim mjerama.

Ipak, objasnio je da se za svako javno okupljanje evaluira potencijalni rizik, ali da generalne zabrane nema.

Ne razmišlja se ni o zatvaranju granica, a o svemu će sutra razgovarati s kolegama u Evropskoj uniji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo