Subota, 31 srpnja, 2021

U Hrvatskoj zasijedao krizni štab zbog koronavirusa: Djevojčica testirana, mjesta za paniku od epidemije zasad nema

Nemojte propustiti

Zasad se ne preporučuje planiranje putovanja u Kinu osim u prijeko potrebnim slučajevima, naglasio je ministar.

U Hrvatskoj dosad nije zabilježen nijedan slučaj zaraze, a provedeno je samo jedno testiranje na koronavirus, u petak u Infektivnoj bolnici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Testirana je djevojčica čiji su roditelji nedavno boravili u Kini, ali je utvrđeno kako je bilo riječ o običnoj virozi.

Nakon sastanka Kriznog štaba zbog koronavirusa ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš izjavio je da mjesta za paniku od epidemije koronavirusa u Hrvatskoj zasad nema, te istakao kako Vlada poduzima sve adekvatne mjere da bi se hrvatski građani primjereno zaštitili od opasnosti širenja te zaraze.

– Pratimo epidemiološku situaciju, danas je 20-ak bolesnika ipak prisutno na nivou Evropske unije, ali to nije značajan broj. U ovome dijelu Evrope opasnost od zaraze nije velika. Naravno da ćemo, ukoliko se broj bolesnika poveća- poduzeti adekvatne mjere. Pratit ćemo situaciju, pratit ćemo broj oboljelih, to nadzire epidemiološka služba – rekao je ministar Beroš.

Zasad ne bi preporučio planiranje putovanja u Kinu osim u prijeko potrebnim slučajevima, naglasio je ministar.

Upitan kakva bi trebala biti sudbina četiri državljana Hrvatske koji se još uvijek nalaze u Vuhanu u Kini, iako su već trebali prema nekim najavama biti transportirani u Francusku, ministar je kazao kako ne može ništa reći sa sigurnošću ali da je u toku planiranje evakuacije prema jugu Francuske, gdje bi trebali biti dodatnih 14 dana u karantinu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo