Subota, 15 svibnja, 2021

U još jednom kantonu u BiH od sutra se pomjera policijski sat

Autor:fena

Nemojte propustiti

Nove mjere u ZKK su na snazi od 21. do 28. aprila, a prije isteka tih mjera bit će ponovo razmatrana epidemiološka situacija i mjere će se eventualno korigirati.

U Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK) od sutra je ograničeno kretanja od 23 sata, a moguća je i organizacija većih skupova, uz dopuštenje Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a, odluka je koja je donesena u ovom kantonu, s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju.

Zaključeno je to danas na vanrednoj sjednici Kriznog štaba ZHK nakon što je Zavod za javno zdravstvo obavijestio Krizni štab o poboljšanju epidemiološke situacije i opadanju broja aktivno oboljelih osoba od koronavirusa, piše Fena.

“S obzirom na pozitivan trend posljednih dana, usvojena je mjera o pomjeranju ograničenja kretanja s 21 na 23 sati. U zatvorenim i otvorenim prostorima dozvoljeno je do maksimalno 50 osoba, a za veće organizirane događaje dopuštenje organizatoru (pravnoj osobi) može dati Zavod za javno zdravstvo ŽZH”, rečeno je na sjednici.

Nove mjere su na snazi od 21. do 28. aprila, a prije isteka tih mjera bit će ponovo razmatrana epidemiološka situacija i mjere će se eventualno korigirati.

Iz Kriznog štaba podsjećaju da je nošenje maski u zatvorenim prostorima obvezno.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kad Milorad Dodik prekraja historiju: Bageri sakupljali ugljenisana tijela vojnika, šmrkovi prali krv nenaoružanih i nedužnih pripadnike JNA

Uprkos historijskim činjenicama, Milorad Dodik je nastavio prekrajati historiju navodeći da je danas dan tužnog sjećanja na “nenaoružane, nedužne...

Možda vas zanima i ovo