Četvrtak, 25 travnja, 2024

U KCUS-u otvorena radna mjesta za 24 kandidata

Preporučeno

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) objavio je, na osnovu Pravilnika o radu, oglas za prijem u radni odnos 24 uposlenika.

doktor--
“Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) objavio je, na osnovu Pravilnika o radu, oglas za prijem u radni odnos 24 uposlenika” (Foto: Arhiv)

Novi menadžment KCUS-a zatražio je prijem 13 medicinskih sestara za potrebe klinika: endokrinologiju i dijabetes, opću i abdominalnu hirurgiju, anesteziju i reanimaciju, maksilofacijalnu hirurgiju, neurološku, bolesti uha, grla i nosa, onkologiju te za potrebe organizacione jedinice internistička-intenzivna terapija.

KCUS u radni odnos prima i tehničkog sekretara te pet čistačica.

Na određeno vrijeme do povratka zaposlenica s porođajnog odsustva zatražena su dva inžinjera medicinske radiologije, a izražena je potreba i za radnikom na transportu u Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, piše Dnevni avaz.

Damir Aganović, generalni direktor KCUS-a, naglasio je da je potreba za novom radnom snagom izražena zbog toga što su neki zaposlenici na bolovanju.

‘Radi se o prijemu novog kadra zbog bolovanja uposlenika, ali i zbog toga što su nam se pojedini uposlenici penzionisali. Ne radi se o preraspodjeli kadra, jer to ćemo tek raditi kada usvojimo novi plan unutrašnje reorganizacije, ali tek nakon što dobijemo odobrenje Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo’ – naveo je Aganović.

(Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

U Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanih intervala prijepodne. U većem dijelu zemlje...

Još vijesti za vas