Subota, 6 ožujka, 2021

U Kini u 2012. godini izgrađeno 87.000 km autoputeva

Nemojte propustiti

Vučić odgovorio Hadžifejzoviću: Nikad u životu nisam uzeo snajper u ruku; Nisam pucao, ali sam bio na Palama, radio svoj posao i sve sam...

Vučić je rekao da garantuje da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala te...

Krizni štab zabranio proslavu 8. marta u ZDK, pojačan inspekcijski i policijski nadzor

Član Kriznog štaba i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Senad Huseinagić rekao je da su...

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Čović: Imamo tri člana Predsjedništva BiH i to se neće nikada promijeniti

Zašto se ne bi svaki stanovnik ove države mogao kandidovati? Ali je suština da u Predsjedništvu sjedi bošnjački, hrvatski...

U Kini je ove godine otvoreno oko 87.000 kilometara novih autoputeva, čime je zabilježen rekord u odnosu na tempo izgradnje novih saobraćajnica u 2011, saopštio je u Pekingu visoki zvaničnik Ministarstva saobraćaja Jang Čuantang.

autoput-kinaPrema Jangu, oko 11.000 km novih autoputeva su tzv. “putevi bez ograničenja brzina” sa malim brojem uključenja ili bez njih.
Pored izgradnje novih puteva, u Kini je ove godine, takođe, popravljeno 194.000 km puteva u seoskim područjima, dodao je Jang, a prenijela kineska državna novinska agencija Sinhua.

“Kineski transportni sektor je tokom proteklih deset godina suočen s istorijskim promjenama”, rekao je Jang, dodajući da bi ukupna dužina autoputeva trebalo da do kraja ove godine dostigne 4,1 milion km.
Kina je sa ukupnom površinom od 9,7 miliona kvadratnih km, treća po prostranstvu država na svijetu, poslije Rusije i Kanade.
Jang je, međutim, ukazao da je postojeći transportni kapacitet Kine nedovoljan, s obzirom na rastuću tražnju koja je posljedica ubrzane industralizacije i urbanizacije u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu u kojoj živi 1,35 milijardi stanovnika.

“Da bi zadovoljila povećanu tražnju, Kina će nastaviti da radi na izgradnji transportnih mreža i preduzeće napore radi poboljšanja transportne mreže u ruralnim oblastima, kao i u centralnim i zapadnim regionima Kine”, rekao je Jang.
Istovremeno, Kina će poboljšati bezbjednost na putevima, tako što će preduzeti mjere za sprečavanje ozbiljnih saobraćajnih nezgoda, rekao je Jang.

(Tanjug)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sve više zaraženih, ljudi umiru, a ovaj klub je večeras krcat: Nastupa pjevačica iz Srbije

MOSTAR - Samo danas u Bosni i Hercegovini je zabilježeno 910 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je 26 osoba. Dok...

Možda vas zanima i ovo